Blog

«Μαθήματα Ζωής στο Σχολείο»

Αγαπητοί/τές,

Η Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (Ε.Ε.Α.Ο&Ο.Ψ.), στο πλαίσιο της δράσης της «Μαθήματα Ζωής στο Σχολείο», έχει προγραμματίσει για τον Φεβρουάριο του 2023 νέο κύκλο συντονισμού ομάδων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων καθώς και ομάδων γονέων.  

Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν στόχο να υποστηρίξουν τόσο την εξοικείωση με τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών αλλά και των ενηλίκων, όσο και την ενημέρωση πάνω σε θέματα που καθορίζουν τα παιδιά στις διάφορες αναπτυξιακές τους φάσεις. 

Η κάθε ομάδα συντονίζεται από δύο αναλυτές ομάδας, η διάρκεια των συναντήσεων είναι 2,5 μήνες (10 συναντήσεις) και η συχνότητα τους είναι εβδομαδιαία. Ο χαρακτήρας των ομάδων είναι βιωματικός, με την έννοια πως οι συντονιστές χρησιμοποιώντας αυτά που συμβαίνουν  κατά την διάρκεια των συναντήσεων, έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και να παρουσιάσουν στα μέλη της ομάδας τα συναισθήματα, τον τρόπο επικοινωνίας, τα διάφορα φανερά ή κρυφά κίνητρα, τους μηχανισμούς άμυνας και τόσα άλλα θέματα που άπτονται των συναισθημάτων. Με τον τρόπο αυτό μέσα από το βίωμα της ομάδας, η κατανόηση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών από μια υπόθεση θεωρητική γίνεται μια υπόθεση βιωματική.  

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτεί εγγραφή ΕΔΩ.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Αν μετά τη εγγραφή σας διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να συμμετάσχετε ενημερώστε μας εγκαίρως ώστε να δώσουμε τη θέση σας σε άλλον ενδιαφερόμενο.  

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 

 

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

www.groupanalysis.gr