Blog

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Κύκλος ομαδικών συνταντήσεων για εκπαιδευτικούς

Η ΕΕΑΟ&ΟΨ, στο πλαίσιο της δράσης της «Μαθήματα Ζωής στο σχολείο» διοργανώνει ομάδες χαμηλού κόστους για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Οι ομάδες που ξεκινούν από τον ερχόμενο Οκτώβριο 2021 θα έχουν βιωματικό,  θεωρητικό, εποπτικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Μέσα από τη συμμετοχή τους, τα μέλη καλούνται να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν στην συναισθηματική επίγνωση τόσο του εαυτού τους όσο και των μαθητών τους, των συνεργατών τους και των γονέων με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε ομάδας, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη διαχείριση συγκρούσεων, την επίλυση προβλημάτων, την επικοινωνία και τη συναισθηματική εκπαίδευση εκπαιδευτικών και παιδιών, μεταξύ άλλων.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από επτά έως δέκα άτομα. Η διάρκεια του κάθε κύκλου συναντήσεων της ομάδας θα είναι δυο μήνες (οχτώ συναντήσεις ) με συχνότητα μια συνάντηση/εβδομάδα (1,5 ώρες έκαστη) ή 4 μήνες (οχτώ συναντήσεις) με συχνότητα μια συνάντηση ανά δεκαπέντε μέρες.

Η τακτική μέρα και ώρα της κάθε ομάδας θα συναποφασιστεί μεταξύ των συντονιστών και των μελών. Οι συντονιστές θα είναι μέλη της ΕΕΑΟ&ΟΨ.

Το κόστος συμμετοχής για όλες τις συναντήσεις θα είναι 120 ευρώ/άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 15.9.21, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/6fBhJYhjqKsywZfs6

Μετά το πέρας των συναντήσεων θα εκδίδεται από την ΕΕΑΟ&ΟΨ το ανάλογο πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην γραμματεία της ΕΕΑΟ&ΟΨ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.